Terug naar site

Project-/Programmamanagement

Omgeving Hoogezand

· Projectmanager

Wij zijn op zoek naar een geschikte kandidaat voor de functie Project-/Programmamanagement (36/32 uur) in de omgeving Hoogezand. Het gaat om een tijdelijke functie van 12 maanden.

Bedrijfsinformatie
Veilig wonen, werken en naar school gaan in Groningen. Daarop ligt onze focus; het preventief versterken van huizen en gebouwen in het aardbevingsgebied. Dat vraagt om een stevige en proactieve samenwerking met zeven gemeenten in het aardbevingsgebied, de provincie Groningen, de woningcorporaties en Rijksoverheid. Ons hoofdkantoor is gevestigd in het centrum van Groningen, dicht bij het centraal station. Ook hebben we zes kantoren verspreid over de provincie
en een kantoor in Den Haag.

Afdeling Ontwerp
De afdeling Ontwerp is verantwoordelijk voor de voorbereiding van een door de gemeente te nemen versterkingsbesluit in het kader van de versterking van gebouwen in het aardbevingsgebied. Het versterkingsbesluit is onder andere gebaseerd op het normbesluit, de aanvullende wensen van bewoners en de gemeenten, de vereiste vergunningen, subsidies, etc. Deze afdeling treft tevens alle voorbereidingen voor de realisatie van de versterkingsbesluiten.
Team Technisch
Team Technisch levert de juiste (technische) projectondersteuning op aanvraag van de programma- en projectmanagers. Denk aan het analyseren en toetsen van versterkingsvoorstellen, het adviseren over constructieve en technische zaken en het controleren van kostenramingen en begrotingen. Daarnaast is team Technisch samen met Inkoop verantwoordelijk voor het in de markt zetten van uitvoeringsprojecten.
Plaats in de organisatie
De Kostendeskundige wordt hiërarchisch en functioneel aangestuurd door de Teamleider Technisch.

Functieomschrijving:
Opdrachtomschrijving
Het bouwkundig versterken van woningen, wijken, gebouwen en bedrijven in Groningen vraagt om veel specifieke kennis. Ook op het gebied van financiële processen en bouwkosten. Expertise als bouwkostendeskundigheid is daarom onmisbaar bij het opstellen van budgetten, projectplannen en begrotingen. Zodat versterkingsbesluiten efficiënt uitgevoerd kunnen worden en iedereen in Groningen veilig kan wonen, werken en naar school kan gaan.

Jouw verantwoordelijkheden als bouwkostendeskundige
Binnen het team Technisch zorgen 8 collega-kostendeskundigen dat de versterkingsbesluiten kostentechnisch van a tot z in orde zijn. Een hele verantwoordelijkheid, die jij als resultaatgerichte en stressbestendige bouwkostendeskundige met veel plezier oppakt. Het ene moment toets je op verzoek van een van de projectleiders een technische kostenindicatie, het volgende moment stel je een begroting op. Ook schuif je regelmatig (virtueel) aan bij projectoverleggen en geef je advies over het beleid met betrekking tot kostenberekeningen. Kortom, geen dag is hetzelfde. Wat wel altijd hetzelfde is, is de impact die jij maakt voor de inwoners en ondernemers in de regio. Met jouw scherpe bouwkundige en financiële inzicht pak jij daarom de regie bij het:
• Controleren van financiële begrotingen van zowel interne als externe partijen en stakeholders.
• Geven van advies bij complexe kostenindicaties, waarbij je de randvoorwaarden bepaalt waaraan de geleverde producten en diensten moeten voldoen.
• Signaleren van risico’s, afwijkingen en verbeterkansen in het financiële proces. Dit pak je op en stem je af met de diverse interne en externe betrokkenen.
• (Mede)ontwikkelen van beleid op het vlak van kostenberekeningen binnen de versterkingsoperatie.
• Adviseren en ondersteunen van de directie, het management en andere belanghebbenden.

Functie-eisen:
Jouw kwaliteiten als bouwkostendeskundige
Cijfermatig en analytisch ben je ijzersterk. Je houdt van puzzelen en legt makkelijk verbanden. Zo doorgrond jij zelfs de meest complexe berekeningen en kostenindicaties. Daarbij houd je onder alle omstandigheden het overzicht en je hoofd koel. Dit is prettig als verschillende projecten en verzoeken tegelijkertijd jouw aandacht vragen. Met die dynamiek kun je goed omgaan. Ook ben je integer, onafhankelijk en in staat om op objectieve wijze je oordeel te vormen. Dit maakt van jou een prettige collega en samenwerkingspartner. Daarnaast beschik je over:

• Hbo+- werk- en -denkniveau, opgedaan met een opleiding Technische Bedrijfskunde of Bouwkunde.
• Minimaal 5 jaar ervaring als kostendeskundige in de bouwsector.
• Ervaring met kostencalculaties en kostenadvisering, het liefst op het vlak van bouwkundige versterkingen.

Kennis van:
• financiële processen en projectbudgettering.
• investerings- en exploitatiekosten van onroerende zaken (NEN 2699) met gevoel voor marktprijzen.
• bouwkundige adviezen en technische constructies, bij voorkeur NPR 9998.
• goede communicatieve vaardigheden met flink wat inlevingsvermogen en overtuigingskracht.

Wat wij je aanbieden

Dit betreft een opdracht voor 32 - 36 uur per week. De startdatum is in overleg, voor een periode van 12 maanden.

Salaris: €4000-4500

Dit is een tijdelijke vacature voor een periode van 12 maanden.

 

Meer weten neem contact op met Frans Lubeck – 0611167414 of mail naar frans@workatprojects.nl

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK